Feb 28
In cazul in care peste 2000 de ani blogul meu va fi singurul izvor scris care le va putea arata urmasilor cum stateau treburile in zorii mileniului 3, e o datorie sfanta sa raportez tot ce pot despre cum au purces lucrurile la Olimpiada de la Vancouver. Urmeaza asadar un post apoteotic despre patinaj artistic , you've been warned.

***
Pentru mine olimpiada asta a fost o mare dezamagire. Am facut nopti albe timp de doua saptamani ca sa vad triumfand un prajinel expresiv ca o usa.

Mai pe romaneste, la proba masculina ne-am pricopsit cu cel mai incolor, inodor si insipid campion olimpic the world has ever seen, Evan Lysacek, un american care mi-a spurcat ochii cu costumul de la programul scurt cand a venit impopotonat cu niste hidoase pene. Absolut oribil. Lysacek asta sare mult, curat si elegant, dar e depasit de cvadruple, sarituri serioase pe care insa in Europa le fac pana si patinatorii de mana a doua. Asta ma face sa cred ca as avea mari sanse la un titlu daca invat sa fac pasul strengarului curat si elegant. Unde mai pui ca prajinelul e expresiv ca o borna kilometrica si nu cred ca m-as duce sa-l vad patinand nici daca ar face-o la mine in sufragerie.

Lysacek l-a invins The Plushenko, ceea ce a creat un adevarat scandal. Rusul s-a urcat pe prima treapta a podiumului la festivitatea de premiere si a declarat in stanga si-n dreapta ca medalia lui argintie e de fapt de platina. Vladimir Putin insusi a intrat pe fir si l-a felicitat pe The Plush, spunandu-i ca argintul lui "is worth gold".
Poate ca Plushenko nu e un artist ca Lambiel (see below), dar decat Prajinel, fie-mi cu iertare, si Cosmin Prelipceanu e mai expresiv. Plus ca la partea tehnica n-are ce discuta cu nimeni si sare cvadrupla in combinatie cu tripla, ceea ce Evan nici macar nu viseaza. Zi-le tu, tatuca Putin!

Stephane Lambiel , al mai dragalas patinator in the history of mankind, a ratat la mustata podiumul, ceea ce a mai bagat un cutit in inima mea deja zdrobita de Lysacek. De fapt, un cutit si mai mare. Steph era favoritul meu pentru aurul olimpic, desi eram constienta ca sansele lui tindeau spre 0. Baiatul nu stie sa sara triplu axel si cam sfecleste cele doua (auzi, Prajinel?!) cvadruple pe care le are in program. Dar e de departe cel mai artistic, expresiv, elegant, muzical si frumusel dintre toti si are intotdeauna cele mai frumoase coregrafii. Dupa cum am mai scris de cateva ori pe blogul asta, m-as marita cu el fara sa stau pe ganduri :)

Bronzul l-a luat un nihonjin simpatic, Daisuke Takashi, cu care am de gand sa tin in anii urmatori daca The Plush si Steph se vor retrage. Si trebuie mentionat, desigur, the gay princess, Johny Weir. Watch this:
La perechi au castigat favoritii mamei, niste chinezi matusalemici care mi-s si mie destul de simpatici. De fapt, cred ca perechile a fost singura proba la care chiar m-am bucurat pentru castigatori. E drept, as fi preferat sa ia aurul semi-germanii Savchenko si Szolkowi, dar nimic nu e perfect pe lumea asta.

[Apropo de semi-germani. *surle si trambite* Se pare ca o sa vina si ei in aprilie la Bucuresti, alaturi de Plushenko, Lambiel si vice-campionii olimpici de la dans. Mi-am cumparat deja biletele si topai plina de entuziasm in asteptarea marelui eveniment. Am de gand sa-i stalkez si inca ma gandesc cum s-o fac.]

La dans nu prea am avut preferinte. Favoritii mei, Sinead si John Kerr si Isabelle Delobel si Olivier Numeimbarligat, iesisera deja din carti dupa dansurile impuse, ceea ce m-a vaduvit de emotii si topaieli adevarate. Foarte urat. Au castigat niste canadieni care sunt destul de draguti, ceea ce e insa insuficient ca sa ma transforme intr-o fana pasionata.

Aici aveti programul cu care Marina Anissina si Gwendal Peizerat luau aurul olimpic acum 8 ani. Ce n-as da sa mai vad asa ceva...La fete a castigat Yu-Na Kim, o coreeanca de care mama zice ca e varianta feminina a lui Lambiel. Pentru mine asta e blasfemie, dar recunosc ca fatuca e foarte buna. Atat de buna incat n-are ce discuta cu nimeni si a castigat la o distanta colosala. Oricum, proba feminina a fost mult mai intensa decat m-as fi asteptat. Spre deosebire de alti ani, am avut programe curate si, oferta speciala , chiar cateva triple axel marca Mao Asada (care saraca a fost impopotonata aproape la fel de hidos ca Prajinel). Marea speranta a Europei insa, Carolina Kostner, a sfeclit programul de la cap la coada si a cazut cum nici lui Lysacek nu i-as dori sa cada.

Vor urma, probabil, o groaza de retrageri si va trebui sa-mi gasesc noi favoriti la toate probele. Bine ca vin barosanii la Bucuresti, altfel as intra in depresie

     media: 5.00 din 1 vot

Mai vrei? Mai am...

Beautiful singles in your area. Meet them now!