May 9

-Studiu de caz pe Cura Ana, cura dezvoltata si experimentata de subsemnata-

Stagiul 1. Auto-amagirea corecta politic
In aceasta perioada, persoana cu o greutate peste medie (numita, de acum inainte, Ana) incearca sa se convinga ca nu e nimic in neregula cu aspectul ei exterior.
Va apela la argumente de genul:
a. Noi toti suntem fiii Soarelui si ai Luminii, sa zburdam liberi pe campii! Buni, rai, frumosi, urati, grasi, slabi, saraci, avuti!* Sa fim liberi, sa propovaduim pacea si sa mancam la mec!
b. Trebuie sa ne eliberam mintea de imaginile false despre frumusete induse de mass-media! Hotii de la companiile cosmetice sunt mana-n mana cu mogulii! Vor sa impuna frumuseti artificiale! Uaaaaaa! Jos cu ei! Capul lui Motoc vrem!
c. Cine ar fi fost o diva in timpul Renasterii?! Ha? Cine, cine? Baietii aia stiau ce-i frumosul

Stagiul 2. Depresia
Aceasta etapa urmeaza dupa ce Ana si-a dat seama ca toti oamenii Renasterii sunt de mult oale si ulcele. De obicei, are loc primavara, cand gandul ca nu-si va mai putea ascunde burtile sub hanorace si geci o infioara.
In aceasta perioada, Ana isi aminteste ce slaba era in clasa a VI-a si cum nu a stiut sa profite de o asemenea bincuvantare. Se gandeste ca lumea e a celor slabi si ca o sa devina o marginalizata; poate chiar va fi privata de atat de meritatul Pulitzer.

Stagiul 3. Hotararea
Are loc la cateva saptamani bune dupa inceputul Depresiei. Este luata cu stoicism si c-o parere de rau siret ascunsa, ca orice act de eroism.

Stagiul 4. Inceputul curei propriu-zise
Cura Ana n-are reguli clare. Se bazeaza pe infometare alternata cu festine la mec si alte lucruri care ar ingrozi orice nutritionist. Ce-o doare cel mai tare e ca mananca paine neagra si dubioasa, ca nu mai poate manca la ore tarzii si ca trebuie sa isi muste limba cand trece pe langa vreun chiosc de inghetata.

Stagiul 5. Abandonul
Pentru detalii, cititi postarea Am pacaaaaaatuit!
Aceasta etapa apare brusc, de obicei la cel mult doua saptamani de la inceputul curei. Este urmata de un sentiment adanc de vinovatie, care va fi insa curand inlocuit de un simtamant al libertatii si beatutudinii. Ana isi aminteste ca toti suntem fiii Soarelui si ai Luminii si ca trebuie sa ne dezrobim de sub jugul care nu ne permite sa mancam o amarata de inghetata. Mananca dulciuri cu duiumul si se simte chiar oleaca rebela, ca doar le face-n ciuda mogulilor care vor sa impuna frumuseti artificiale si schiloade.

Stagiul 6. Remuscarile
Ana isi da seama ca n-are vointa nici cat o ridichie. Ca o sa piarda Pulitzerul si ca o s-o manance pisicile la batranete.

Stagiul 7. Reinceperea curei propriu-zise
De data asta, cura va fi mult mai stricta. Painea devine si mai neagra, mancarea si mai putina. De mec nici nu mai poate fi voba. Nici de minunatele sucuri cu acid. Nici de prajituri. Nici de covrigi cu sare.

Stagiul 8. Abandonul definitiv
Are loc aproximativ o saptamana mai tarziu, cand Ana vede o ingheata mare si colorata sau un mec. Isi aminteste de Renastere si isi da seama ca pur si simplu nu s-a nascut in epoca in care trebuia. Reincepe beatitudinea.

[Nimic nu e definitiv pe lumea asta si abandonului ii vor urma toate stagiile mai sus mentionate, inceptand cu depresia. Fiti cu ochii pe Etno, s-ar putea sa trec pe-acolo sa-mi prezint eseul. ]

-
*citat aproximativ din musicalul Romeo si Julieta

     media: 5.00 din 5 voturi

Mai vrei? Mai am...

Beautiful singles in your area. Meet them now!