Fullmetal Alchemist Brotherhood [Obsession status: In progress]

Note:
1. N-am murit, chiar daca n-am mai scris de vreo o mie de ani.
2. Am ramas fangirla.
3. Postul asta contine spoilere grosolane cu privire la seriile anime Fullmetal Alchemist (FMA) si Fullmetal Alchemist Brotherhood (FMA B).Demult, tare demult, acum vreo doi ani, scriam, cu binecunoscuta-mi topaiala verbala, despre Fullmetal Alchemist, despre care spuneam atunci ca este " de departe cea mai buna serie pe care am vazut-o vreodata". [Cititi aici. Altfel, s-ar putea sa nu intelegeti nimic. Eu v-am avertizat... ]

Foto: Fullmetal Alchemist 2003

Nu la mult timp de la acea postare apoteotica, producatorii au anuntat un nou anime FMA. Frumos, foarte frumos, numai ca anuntul asta nastea o sumedenie de intrebari cu privire la ce avea sa fie respectiva serie, mai ales ca posibilitati erau destule. Ar fi putut fi:

- continuarea primei serii, care se terminase cam in pom, cu protagonistii Ed si Al prinsi in doua lumi paralele (don't ask)
- continuarea continuarii primei serii, adica a filmului The Conqueror of Smaballa, in care mai sus-mentionatii Ed si Al se reintalneau, se bateau cu niste nazisti si traiau fericiti intr-o lumea fara alchimie, dar si fara personajele din seria oroginala
- o noua poveste care sa urmeze intocmai actiunea din manga

In cele din urma, s-a dovedit ca ultima varianta era si cea corecta. Cu alte cuvinte, in FMA B povestea este reluata de la inceput, numai ca la un moment dat actiunea o ia pe alte cai fata de cea din prin prima serie. Momenul asta e moartea simpaticului Hughes, care s-a petrecut in episodul 25 din 51 in primul anime, respectiv in episodul 10 din 64 in cel de-al doilea.
Nu credeam ca o sa zic asta vreodata, dar Brotherhood e mult peste primul anime. Un singurul cuvant il poate descrie: EPICNESS, frate! Desi latura simbolica a fost diminuata, actiunea si personajele sunt mai complexe si, oricat de fara-viata as parea, serialul asta chiar m-a tinut cu sufletul la gura de la o saptamana la alta. Si animatia e mult peste cea din prima serie (na, 6 ani nu-s de ici de colo), iar la scena asta (bataia dintre colonelul Mustang aka un nene bun si Lust aka o tanti rea) m-a dat pe spate.
Si pentru ca tin la voi, va voi vorbi despre alte diferente dintre cele doua FMA-uri. Atentie, spoilere cat casa.

1. Truth-kun
Dupa ce Ed si Al incearca sa-si invie mama, ajung pentru cateva clipe in Poarta, un fel de sursa a cunostintelor legate de alchimie. In FMA B, acolo dau de o entitate dubioasa care se prezinta cam asa: "Sunt ceea ce voi toti numiti Lumea. Sau poate Universul. Sau poate Dumnezeu. Sau poate Adevarul. Sau poate Totul. Sau poate Unul. Eu sunt tu." E, e, nu ca-i filosofic? Truth-kun, asa cum e alintat de fani, este cel care le ia trupurile baietilor ca pedeapsa pentru ca au incalcat tabu-ul alchimiei si tot el il va pedepsi si pe baiatul rau la sfarsitul seriei.Truth-kun


2. Baietii rai
Spre deosebire de prima serie, capul rautatilor in Brotherhood este asa-zisul Father, un fel de entitate contrara lui Truth-kun, care vrea nici mai mult nici mai putin decat sa absoarba divinitatea (adica pe Truth-kun) si sa omoare tari intregi ca sa faca din oameni pietre filosofale. Minunat, n-am ce zice.
In plus, si in acest anime, ii avem pe homunculusi, cei 7 monstri care poarta numele pacatelor capitale. Dar, daca In prima serie ei erau rezultatele unor transmutatii umane esuate, aici sunt creati de Father. Asadar, Sloth nu mai e copia identica a memei lui Ed si Al, ci este un urias extrem de sictirit. Iar Pride...oh, Pride... Pride este Selim, fiul presedintelui din Amestris, tara fictiva unde se petrece actiunea. Nu-i vorba, si ta-su e homunculus si ditamai personajul negativ, da' parca nu te-ai astepta ca un copil de 10 ani sa taie si sa spanzure. Mai ales ca in prima serie baiatul asta era o creatura dulce si nevinovata care o sfecleste intr-un mod tragic.

Selim Bradley, FMA 2003. Sursa aici


Si cu siguranta a primit un rol mai bun in manga:


3. Personaje noi
Categoric o sa avem si (alte) personaje noi. In primul rand, avem niste capete incoronate din Xing, o tara vecina cu Amestrisul si asemanatoare Chinei. Ling (noul meu personaj preferat) si Mai Chan sunt din clanuri rivale si fiecare cauta pe cont propriu secretul nemuririi. Numai ca amandoi se vor alia cu baietii buni.
Tot de partea celor buni (da, da, nu va lasati pacaliti de poza de mai jos) va fi si Olivier Armstrong cea-din-munti, o tanti fioroasa si ambitioasa, care vrea sa conduca tara.

I'll slice you up!


4. Finalul

In primul anime, finalul serialului este pe jumatate fericit (Al isi recapata corpul), pe jumatate frangator de inimi. Cum ziceam undeva mai sus, fratii ajung in universuri paralele. Ma rog, Al ramane in Amestris, dar frati-su ajunge in Munchenul interbelic, unde tatal lor era (tineti-va bine) membru al societatii secrete Thule.
In Brotherhood, finalul este poate cam prea fericit cum nu se poate. Mai lipsea sa invie Hughes-cel-mort-in-episodul-10. Nu doar ca baietii isi recapata trupurile, dar Ed se insoara si se pricopeseste cu doi copii, iar Al se cupleaza (se pare) cu printesa Mai Chan. Ling devine imparat in Xing. Mustang, care orbise, isi recapata vazul si unul care era paralitic se face bine. Whaaaaat a wonderfuuul woooorld. Bucatele din acest final prea-fercit si roz aveti mai jos.In loc de concluzie, reclama facmiliei. Anime Club Generation traduce anime-ul in romana. Luati de aici si desfatati-va.
     media: 0.00 din 0 voturi

Comentarii

 1. Shinoda a spus:
  Bun articolul, si cam ai dreptate la faza cu "finalul este poate cam prea fericit" dar majoritatea fanilor cred ca asta asteptau de la a doua serie..(remake)
 2. whatever a spus:
  Danke :)

  Probabil asta asteptau si, ca o fangirla adevarata, m-am bucurat si eu ca s-a terminat cu bine...dar parca a fost exagerat de bine :P
 3. Chelsi a spus:
  IJWTS wow! Why can't I think of tihngs like that?
 4. home insurance a spus:
  Paki, aunque con retraso, te comunico que todos los que lo solicist teis a trav s de los coemntarios est is admitidos/as
 5. ultram a spus:
  Paki, aunque con retraso, te comunico que todos los que lo solicist teis a trav s de los coemntarios est is admitidos/as
 6. auto insurance quotes a spus:
  ??Contact Kevin Dean of KD Models Limited for the best deals on radio control cars and spares. Telephone UK +44 121 308 3021. 58 Ley Hill Road, Sutton Coldfiend UK.
 7. buy viagra a spus:
  I noticed nothing reoccurs every year on the calendar . I think I saw that there is an option to select reoccurs every year when you post an event . I think birthdays and anniversaries may need to be altered .

Mesajul tau

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!